Mardröm blir dröm

Igår åkte jag till Oslo för att hämta J. Det var inte lätt..

Först körde jag fel. Femton mil blev tjugo. Efter en tre kvarts längre körning hittade jag tillslut J på Oslos gator. Hon hade gått runt och försökt ragga upp lite norska fjortisar att dela sin kväll med. Nu kom nästa utmaning. Att ta sig ut ur Oslo. Vi körde runt. Och runt. Och runt. Vi kom inte ut ur staden. Tunneln ut ur staden var avstängd. Vid 02.00 var vi mycket nära att ge upp. Tillslut körde vi bara. Och tillslut var vi ute. Med ett lyckoskrik begav vi oss nu iväg.

Efter ett par mil frågade jag mig själv "Har jag verkligen sett denna bro förut?" Vi tog upp kartan. Det hade jag inte. Vi hade kört norr. Vi skulle åt söder. Efter ett par mil var vi på rätt väg igen. Klockan 05.00 rullade vi in på parkeringen. Utmattade la vi oss. Sov sex timmar. Nu sitter vi och njuter på vår gästbrygga.

Det var ett äventyr. En mardröm. Men nu är allt som en dröm. J är här och det är helt fantastiskt!


Mindre än 6 månader
F

Att Vara Beroende

Jag tänkte att det var dags. Tiden är inne. Jag ska dela med mig av min börda för att göra det lättare för andra att bära den. För att vi tillsammans ska skapa en bättre värld.

Jag gör det när jag kommer hem. Jag gör det ibland på morgonen. Ibland kan det till och med hända på jobbet. Jag gör det för att koppla bort verkligheten ett tag. Att få göra entré i en värld där allt kan hända. Det gör att jag kan slappna av en stund. Jag vet att det inte är bra. Att leva i en värld där verkligheten inte alltid är det sanna. Ibland har jag blivit ovän med mina vänner på grund av denna världen. Ofta blir man missuppfattad, eftersom man inte riktigt kan uttrycka sig detsamma som annars.

Men nu är det över. Jag kommer inte längre kunna göra det när jag kommer hem. Inte heller på morgonen.

För nu har vi bara internet på jobbet!

F

När en högre makt retas

Ibland får jag verkligen den känslan. Att någon jävel (Gud, Allah, Tomas Di Leva) av högre makt sitter någonstans och gör ens vardag lite värre. Att just när man inte behöver det, sätter denna högre makt ut hinder framför en. För att göra minsta bagatell liiite värre. För att man ska hutta med näven mot skyn och på något sätt uttala sig som en troende människa; "Men Gud, låt mig vara!"

För den som inte har förstått det så bor jag i en liten, liten by i södra Norge. Här lever folk med tron att det forfarande är 1997, att man kan gifta sig med sin traktor och att färg-tv är sensationellt.

Igår hade jag bråttom. Jag ville ta mig hem fortast möjlig. Med bil tar det cirka tio minuter att ta sig från jobbet och hem. Det bor knappt några människor i denna lilla by och därav är det hyfsat lite trafik. Förutom just denna dag...

Först hamnar jag bakom en traktor som kör typ 10 km/h. Den är sjukt jävla bred så jag har inte en chans att köra om. Efter ett par minuters förbarmande över denna olyckliga sammankomst, svänger tillslut traktorn av vägen. Jag gasar på och svär över tiden jag förlorat. Efter en liten stund kommer jag fram till en trafikstockning. EN TRAFIKSTOCKNING! Mitt på landet! Varför? VARFÖR? Efter ett tag har lantisarna fattat att man ska köra framåt och jag kan åka vidare igen.

Jag ska ut på "motorleden". Precis innan man svänger upp mot min bostad måste man korsa "motorleden". På "motorleden" är det aldrig några bilar. ALDRIG! Förutom idag. Från höger kommer halva Tyskland med sina husbilar. 1, 2, 3... 100 husbilar. Från vänster kommer en hel konvoj med personbilar. Jag ger upp. Jag stänger av bilen. Lutar mig tillbaka. Förbarmar den högre makten som retar mitt humör. Tomas Di Leva, han skrattar nu.

F

Musiktips

Enjoy!




F

Att Bli Rörd

Tack J för din insatts för världen!

Och nu. Denna video. Jag dör. Man blir så rörd.




186
F

Det Är Dags Nu

Det är dags nu.

Sluta acceptera att vi lever i en orättvis värld där miljoner människor lider i onödan.

Med inspiration från vår käre vän Eken har jag bestämt mig för att samla alla mina småpengar i en flaska. Dessa ska jag sedan skänka till välgörenhet tillsammans med andra pengar jag kan undvara. Det är inte mycket pengar men det är i allafall något.

Hjälp mig i kampen och gör detsamma. Tillsammans kan vi skapa en värld där alla får förverkliga sina drömmar.

188
J

Lever han?

Det finns ett mysterium här i världen som intresserar mig mycket. Det handlar om en mans okända livsöde. En man som riskerade sitt liv för att rädda tusentals andra. Denna man är min idol. Han heter Raoul Wallenberg.

För er som inte känner till hans historia så var Raoul en svensk diplomat som skickades till Budapest 1944 för att rädda ungerska judar undan Förintelsen. Det lyckades han också med genom att dela ut svenska så kallade skyddspass till judarna. Tusentals människor undkom på så sätt arbetslägren och förintelselägren i Hitlers Tyskland. 1945 blev han dock arresterad av sovjetiska trupper och hamnade i sovjetiskt fängelse. Den 17 juli 1947 ska han, enligt Sovjet, ha dött där. Men det finns vissa tecken på att han ska ha levt betydligt längre än så. Medfångar som sagt sig träffat Wallenberg årtionden efter det. Men Sovjet, och nu Ryssland, har hela tiden förnekat detta. Fram tills nu.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/nya-uppgifter-om-raoul-wallenberg-1.1071685

Världen hade vart en bättre plats om det fanns fler som Raoul.

188
J

Under bar himmel

Idag har jag gjort något fient. Jag är ute hos min farmor på landet. Här är väldigt vackert. Speciellt nu när träden är fulla av limegröna blad och blommorna slagit ut.

Så jag släpade ut en filt och bredde ut den under en av alla gamla ekkronor på tomten och la mig för att läsa. Dock dröjde det inte länge förrän ögonlocken blev tunga och jag var tvungen att sova. Det var lite småkyligt eftersom det nästintill blåser storm idag. Så jag rullade in mig i filten. Det är bland det bästa som finns. Man blir lagom varm och samtidigt känner man hur vinden ruskar om i håret och man andas bara frisk luft. Där sov jag i två timmar. Det var fient.

Sen vaknade jag av att pappa drog igång sin nya motorsåg. Han har fått för sig att han ska starta ett sågverk och producera ekologiska brädor. Vi får se hur det går med det.

189
J

Alkohol

Nackdelar:

  • Man gör dumma saker
  • Man mår dåligt
  • Man förstör kroppen
  • Man förstör dagen efter
  • Man blir snurrig
  • Man gör bort sig
Fördelar:

  • ...

PARTY ON!!!

F

När man var ung...

Vår vän Emelie letade i cybervärlden och hittade en video från min och J's ungdomsår. Det gäller att börja i tid! Och ja, förr var jag och J en och samma person vid namn Ava Marie. Sedan genomgick vi en avancerade operation och är nu mer kända som F och J.





192
F

Danska kanaler

Jag må bo i Skåne. Det är nästan Danmark. Men jag trodde faktiskt det låg i Sverige. Varför får jag då bara in danska radiokanaler på jobbet??

?
J

Ett Faktum

Alla norrmän dricker Kaffe Latté med sugrör...


186
F

Till Skåne

Jeg flakker rundt,
jeg ved ikke hvor jeg hører til,
hey, endnu en tur i byen,
hva’ fanden skal det føre til.
alt for længe har jeg været natteravn,
så mange smukke mennesker,
i indre København,
ser en silhuet, du forsvinder med det samme,
hvor er du nu, hvor er du nu.
Kærligheden kalder nu i nat, kalder du,
her er for meget larm, kan ikke høre dig, uhuu..

Kærligheden kalder nu i nat, kalder du,
jeg finder dig, jeg ser dig for mig selvom jeg ikk' kender dit navn.
Jeg kalder på dig,
jeg kalder på dig,
ja, jeg kalder på dig,
jeg kalder på dig,
ja, jeg kalder på dig,
jeg kalder på dig,
ja, jeg kalder på dig,
jeg kalder på dig.

Står her igen,
og brænder mine penge af,
jeg ser dig ude i mængden,
og skipper lige et hjerteslag,
alt forlænge har jeg været natteravn,
så mange smukke piger her
i indre København.
ser en silhuet, du forsvinder med det samme,
hvor er du nu, hvor er du nu.

Kærligheden kalder nu i nat, kalder du,
her er for meget larm, kan ikke høre dig, uhuu..
Kærligheden kalder nu i nat, kalder du,
jeg finder dig, jeg ser dig for mig selvom jeg ikk' kender dit navn.

Jeg kalder på dig,
jeg kalder på dig,
ja, jeg kalder på dig,
jeg kalder på dig,
Alt forlænge har jeg været natteravn,
i indre København
ser en silhuet, du forsvinder med det samme,
hvor er du nu, hvor er du nu.

Jeg kalder på dig,
jeg kalder på dig,
ja, jeg kalder på dig,
jeg kalder.
ja, jeg kalder på dig,
jeg kalder på dig,
ja, jeg kalder på dig,
jeg kalder på dig,
ja, jeg kalder, kalder,
ja, jeg kalder på dig,
ja, jeg kalder, kalder,
ja, jeg kalder på dig.


Ska Kolla
F

RSS 2.0