TP

Vi har spelat TP i stugan. Viktigt att veta då man spelar detta:
  • Kajsa Bergqvists favoritfärg är blå.
  • Svara Tutankhamun på allt som har med Egypten att göra.
  • Alla skumma citat är av August Strindberg.
  • Den favoritbok som alltid söks är Vilhelm Mobergs Utvandrarna.
J

!!!

Om ni inte har insett det ännu så fatta:

DET ÄR SNART EN NY SÄSONG!!!!!!!!!!!

J

Balansen är återställd

Nu är det som det ska vara här i stugan. Grabbarna sliter i köket. Vi av motsatt kön sitter och slappar.
Det blir finmiddag i kväll. Kollektivet Omformaren (uppsättning säsong två) splittras i morgon.


F

Jibbskills

Det är coolt, häftigt och jävligt ballt att jibba. Men räcker det verkligen med att kunna dra en double cork i svarta linjen med förbunda ögon? Det enkla svaret på den frågan är NEJ! Jibbskills är inte lika med förmågan att kunna göra svåra trick med sjukt sloppy stil och stompa varenda landning. Det är så mycket mer än så. Jibb är en livsstil, liksom surfaren utan sexpack är jibbern utan rätt kläder en patetisk nolla.

Hur gör man då för att mäta sina jibbskills? Och hur gör den gamla portplöjaren för att ta sig in i Åres populäraste subkultur? Jag har tagit fram en formel utifrån en komplicerad algoritm som möjligtvis kan ge vägledning i denna djungel av regler och samband.

J = (n*(t+j)^b)/(1+f)

Där J är din jibbskill, n är det största antalet varv du kan snurra över valfri platå, t är antal XL på din tall tee, j antal XL på din jacka, b är antal XL på dina byxor och f är antalet funktionsplagg du använder när du åker. Observera att detta endast är en förenklad modell av verkligheten. För att göra den komplett skulle till exempel en kvot mellan hur snygg jibbern är med och utan gogglar behöva tas med, vilket är svårt att mäta.

En snabb överslagsräkning ger Henrik Harlaut en jibbskill på uppåt 800, medan jag själv landar på ca 0,14. Jag har lite att jobba på.

E

En anledning att fira

J har nu i fyra månader hängt på vårdcentralen i princip varje dag. Jag har inte riktigt lyssnat på varför så jag har följande teorier:

  • J fastnade i en gran vid ett trippel cork försök. Hon blev såpass skadad att dem var tvungna att byta ut båda hennes ben.
  • J blev vid födseln lite muterad pga. kärnkraftsavfall från Tjenobyl. Hon fick då en svans som var tvungen att avlägsnas.
  • J har ljugit. Egentligen är hon smygkändis i typ Japan och spelar in någon konstig gameshow.
Nu är det i alla fall slut på eländet! Det ska vi fira genom att ta J in till byn, käka gott och dricka en finöl!
'
F

En bra julklapp

Vet du inte vad du ska ge bort i jul? Här kommer ett tips:

banner-julkampanj-180-300

www.unicef.se

J

K pyntar

På söndag är det 1:a advent. Men K har redan börjat julpynta här hemma! Det är dock inte julstjärnor och ljusstakar i fönstren. Nej, det är K:s kläder. Jag har försökt få ur honom varför de hänger där men får inget vettigt svar.

J

Fest?

K.O

Kyla

Kylan har börjat överta Åre. För att undvika att frysa ihjäl är det nu viktigt att börja tänka på vissa saker när man åker eller vistas utomhus:
  • Klä dig varmt. Och med varmt menas VARMT. Lägg pengar på ett riktigt bra underställ och kör lager på lager. Ta inte efter de som kör med jeans, en mössa samt någon hawaiiskjorta. Det är inte varmt, även om det är sjukt hett.
  • Gå in och värm dig ofta. Att ta en paus mellan åken räddar dig från att förfrysa någon kroppsdel. Det gör ont att förfrysa sig och kan förstöra veckor av åkning.
  • Var inte ute för länge. Du är inte coolare bara för att du är ute länge. Du blir en isbit. Och ingen gillar en stel person.
  • Kramas. Att få kroppsvärme från varandra har räddat folk i årtusenden. Varför inte ta efter? Kramas är mysigt och du överlever. Samt en riktigt bra liftraggningsgrej.
Så, ta det lugnt nu. Och överdriv inte kramandet så vi här på bloggen blir anmälda för någon slags hets mot folkgrupp.
F

Baksidan

Idag "hikar vi baksidan" här i stugan. Den som är lite intelligent kan lista ut vad som menas. Den som är lite mindre intelligent får bläddra i bloggens historik. När man hikar baksidan har man väldigt få skyldigheter av att göra något bra av dagen. Jag har därför legat på golvet och sjungit (läs skrikigt) en väldigt fin låt:

.
F

Kanonsnö

Idag var det kanonsnö i backen.

K

Spöktåget

Bor man i Åre, men måste fara till Stockholm eller någon annan klibbig storstad blir det ibland till att åka tåg. Att åka nattåg med SJ kan innebära en hel del fasor. För det första är det svinkallt i kupéerna. Hur mycket du än skruvar på värmereglaget och hur mycket kläder du än tar på dig känns det ändå som att sitta naken på Åreskutans topp. Dessutom kommer det antagligen hoppa på en pratglad men jobbig snarkande pensionär i Östersund. Pang så har man drömmarna om egen kupé uppkörda i röven. Vill man gå och pissa på ett SJ-tåg kan det antas att toaletten närmast är trasig och fylld upp till kanten med urin. Som tur är finns det en fungerande sådan i vagnen intill. Dock måste du vara snabb! Hinn dit innan någon skrikande barnfamilj styr sin kos åt samma håll för tandborstning, kurragömma och tarmtömning. Det är alltså ingen lek att ta tåget till Stockholm, vill man klara sig utan skalltrauma och psykiska men för livet gäller det att vara både slug och uppfinningsrik. Här följer några matnyttiga tips för en bekvämare resa:

Sup dig full
Har du sprit med dig är det bara att köra full fart framåt. Skit i att de andra tycker du är irriterande, äcklig och stökig. Det handlar om din egen överlevnad. Är du kort på medhavd dricka är det bara att strosa bort till resturangvagnen och bälja öl. Det kan svida i plånboken, men utan alkohol i blodet är du förlorad!

Hoppa av tåget
Att trigga igång en rejäl adrenalinkick vid varje stopp kan vara både roligt och uppiggande. Hoppa av tåget och försök hinna köpa en dosa snus i närmaste kiosk, spring fem varv runt stationshuset eller hämta din förbeställda pizza. Det gäller att hitta timingen i att synkronisera din påstigning med konduktörens visselpipa. Är du av det lite vekare slaget kan du ta med dina värdesaker av tåget och köpa en ombokningsbar biljett.

Lek spöktåg
Häng på Twilight-trenden och låtsas att dina medpassagerare är vampyrer, varulvar eller zombies. Det gäller att vara dem till lags men samtidigt hålla dem på tillräckligt stort avstånd. Bättre fly än illa fäkta. Planera din rymningsväg för att förenkla en eventuell nödvändig flykt. Se dig omkring och försök hitta vapen och tillhyggen i din omgivning. Det kan till exempel vara stegen som används till att äntra de övre sängarna eller en väska fylld med hembränt redo för Stockholmsexport. Ju mer du lever dig in i leken, desto effektivare kommer du att filtrera bort störande moment och desto roligare kommer din resa att bli.

Våga kombinera
Du behöver inte utesluta något av alternativen bara för att du känner starkt för ett annat. Att hoppa av och på tåget och leka spöktågsleken dödspackad kan vara en riktig fröjd, speciellt en månklar och kall novembernatt. Vetskapen om att en missad påstigning kan leda till att du fryser ihäl, eller blir lemlästad av zombies kommer garanterat få dig att glömma en i övrigt råtråkig tur med tåget.

Vi ses i Åre igen på lördag!

E

Bowla

Idag har vi bowlat. Jag gjorde en riktig klassiker. Trippade lite på tårna. Stegade framåt. Svingade klotet. Och iväg!

Fast iväg kom inget klot. För jag tappade det i svingandet. Och klotet for bakåt. Jag kände mig grymt proffsig.
.
F

Snowboardshredd

Vi har bara ett ord att säga.

A-A-AWESOME!
.
F & J

Vem är du i backen?

Har du alltid undrat vem du egentligen är? Här har du svaret:
  • Snowboardåkaren - Du har färggranna, stora kläder. Du suckar irriterat när liftvärden ber dig spänna ut bakre foten och sätta på dig en fångrem. Du shreddar gärna i parken eller på hopp ingen annan upptäckt. På fritiden lyssnar du gärna på tuff musik och hänger i rampen.
  • Storslalomåkaren - Du har tight, åtsittande fartdräkt. Du gillar när det går riktigt snabbt och när du får ta över backen. Du gillar inte lång kö eller blåbär som kör in rakt framför dig. På fritiden funderar du över hur du kan utveckla din teknik samt läser historieböcker.
  • Jibberåkaren - Du har riktigt stora kläder. Helst ner till fötterna. Om inte längre. Du gillar att visa upp årets nya outfit samt att skryta om vilka tricks du klarat. Du gillar inte folk som inte är jibbers. På fritiden hänger du med dina jibberkompisar och hoppar studsmatta.
  • Snowbladesåkaren - Du har jeans och någon kort jacka. Du gillar att glida runt i backen. Du gillar inte när folk säger att snowblades är töntigt och livsfarligt. På fritiden sitter du hemma och limmar kottar och undrar varför du inte har några vänner.
  • Telemarksåkaren - Du har nya fräsiga stället från Peak. Du gillar att åka offpist samt när det blir rejäla snödump. Du tycker att du är lite bättre än alla andra i backen. Du gillar inte amatörer som är i vägen. På fritiden är du ute och vandrar samt läser naturböcker.
F

Dagens ungdom

I ett desperat försök att få pli på mina småsyskon, 4 och 6 år, så satte jag dom i soffan och drog igång Kåldolmar och kalsipper. Responen var en aning överraskande, men väldigt glädjande! Dom små liven satt som fastvuxna i soffan, och jag hörde att dom spelade om några låtar.

K

Saker jag egentligen inte vill skriva om

Censurerat

Och om jag var tvungen att vara med i en reality show så skulle jag välja wild kids. Det skulle vara sjukt drygt att ständigt hänga med personer i den mest patetiska åldern i en människas liv. Men att få känna sig överlägsen i tävlingarna skulle väga upp det.

K

Snart snowboard!

Om 39 minuter är det "i övermorgon" vi förenas med vår stora passion igen! NICE!

F & J

Broken

Vi är mätta. För vi har käkat på Broken.

K.O

Titanic 2

Nu har vi sett på Titanic här på K.O. Det är en fantastisk film. Som tur är kommer det snart en tvåa!



F & J

TAGGA!

Vad gör ni här? Det är ju snart P.H!

K.O

Öppning av Åres första backe!

På lördag smäller det! Då öppnas den första backen och vi ska äntligen få svischa ner över den vita snön!

F & J

Sweet deal!



I takt med att vi har växt oss starkare så har även intresset för att göra reklam för sin egen blogg ökat här på bloggen. Jag hade en bra helg och är på bra humör, så jag känner för att dela med mig lite av framgången. Såhär går det till: Ni skriver eran bloggadress i en kommentar så fixar jag ett alldeles eget inlägg och lite gratisreklam för eran blogg.

K

K.O's teamsong


K.O

Snö!

Snön börjar lägga sig. Vi hoppas på att kunna köra vårt första åk inom en vecka!

K.O

Malmö

Folk undrar varför jag inte vill bo i Skåne. Här är svaret:


Jag kan för fan inte bo på en plats där polisen säger så!

J

Kallt!

Det är kallt idag! Det kan man märka på vår bil här på K.O. Gamla Bettan ville inte starta i morse. Hon hackade och gnällde. Då öppnade världens bästa bilmekaniker F & J motorhuven. Vi kliade oss lite i huvudet. Skakade lite. Skruvade lite. Sen startade hon.

Har du problem med din bil? Ring oss!

F & J

Anteckningar från en säng

Orkar verkligen inte gå till toaletten

Fan vad najs att jag kan ligga här och kolla på youtube-klipp, tack porrindustrin!

Skulle vara gott att sova naken ikväll

Undra om bohemer gillar att bohem(m)a?! haha, den måste jag berätta för Labba!

K

Dagen efter

Det var stökigt igår. Min hals är hes. Min armbåge är uppskrapad. Allt är som det ska vara.

J

Stökig!

Idag ska 2/3 delar av bloggen på Halloweenparty! J är neger och F är Ying&Yang. Vi dricker Norrlands och börjar riktas mot en stökig kväll. Vi hoppas att K och ni andra där ute har en grym lördagskväll!

F & J

Manligt

Nu har vi på bloggen bytt till vinterdäck. Vi gjorde det helt själva, under övervakning av en man med traktor.

F & J

Favoritfilm

J avslöjade precis vilken som var hennes absoluta favoritfilm.

"Förnuft & Hemsläp."

Jag börjar seriöst bli orolig över J's sinnestillstånd.

F

Funderingar

J sitter i detta nu och gör ett nyhetstest på DN's hemsida. Hon utbrister konstant att hon inte vet något. Hon fick 5 rätt av 10 möjliga. Varför har det blivit så här? Före detta "Smart-J" har blivit "Okunniga-J".
Möjliga förklaringar:
  • J prioriterar slurps före världsproblem.
  • J har supit för mycket.
  • J har glömt bort hur man läser.
Vi efterlyser nu någon som kan få upp J's hjärna på högvarv igen.
Gärna en slurp.

F

Halloween

Det råder en hel del förvirring kring Halloween i år. När är det egentligen? I södra Sverige firade man tydligen förra helgen. Men vi ska på Halloweenfest i morgon. Vi vet varken upp eller ner här på K.O.

J

Världens bästa uppfinning

Idag uppstod panik i stugan. Det var inte så att nån hade brutit sig in och stulit våra datorer. Vi var inte heller strömlösa när vi vaknade och ölen stod fortfarande kvar i kylen.

Nej det var en gryta som var alldeles inbränd. Hela botten var kolsvart. Men efter lite letande i städskåpet fann jag lösningen. Förmodligen världens bästa uppfinning:

SVINTO.

Många grytor, ugnar och galler har blivit glänsande efter lite svinto. Sicken uppfinning.

J

Göra stan

Nu ska vi ta bussen in till "stan". Eller byn, som man säger här på landet. Men vi har ett problem. Det är 2,6 grader ute. Det snöar blötsnö. Hur ska man klä sig?
  • Hood? Nej, funkar inte. Blir blöt så fort man sticker näsan utanför dörren.
  • Gallon? Ueeö. Funkar inte när man ska vara cool på byn. Är dessutom för kallt.
  • Dunjacka? Oj. Varmt. Svett. Dör.
  • Baddräkt? Mums, sexy. Men, som det intelligenta kan räkna ut, kallt.
  • Mössa? Perfa. Du passar in på byn. Du skyddar håret. Du blir varm.
Slutsats: Mössa hjälper mot allt.
F

En vanlig torsdag i november

Nu har vi varit på K.O i mer än ett dygn. Det är fient. Folk undrar ofta vad vi gör om dagarna. Så här kommer en lista på vad man kan hitta på i stugan en helt vanlig torsdag i början av november:
  • titta på TV. För en gångs skull startade TV:n direkt så den gamla vanliga hysterin kring om antennen blåst ner eller inte uteblev.
  • laga mat. Begränsad lycka då skafferiet endast innehåller havregryn och några gamla riskorn.
  • pröva vinterns outfit. Blir dock varmt och svettigt efter ett tag.
  • surfa. På nätet alltså. Jag har dock en tendens att bli utsparkad från nätet. Vet inte varför.
  • dricka öl. Brukar dock bli lite väl stökigt.
  • läsa en bok. Blev tråkigt när jag läst ett kapitel och insåg att jag inte kom ihåg vad jag läst.
  • skruva på brädan. Finns en gräns då man inser att det inte finns så mycket mer att göra.
J

Knäckt

Vi har knäckt vårt första Norrlandsflak!

F & J

K.O

K.O är intaget! Det är sjukt att vara här igen.

Peace
J

Tänk om, tänk rätt!



Om du planerar att klä ut dig till sockerbagare på sommarfesten, tänk igen!

Hetro-K

Hemma!

Nu har vi anlänt till Åre!

F & J

Fjällräven

Under dagens utflykt till Ö-vik svängde vi förbi himmelriket på Jorden. Jag kände mig hemma. Jag kände mig lycklig. Sällan har jag varit så uppspelt som när vi var där.

Platsen var Fjällrävens friluftsoutlet.

J

Random Bastards

Årets snowboardtagg står Umeå för!

Även om jag inte känner så många av åkarna längre så är Random Bastards filmer alltid sevärda. Filmen är gratis och du hittar den på www.randombastards.com

K

Utflykt

Nu åker vi till Ö-vik. Där har dem en fin backhoppningsarena! Vi på bloggen tänkte testa lite.

Vi tänkte även spana in Modo. Slurps?

F & J

Bloggkärlek

Här på bloggen är vi väldigt populära. Vi får ofta fina brev, teckningar och underkläder från våra fans. Men vårt hjärta smälte lite när vi fick den här låten av ett fint fan. Tack för låten, men tyvärr kommer vi inte kunna uppfylla din önskan. Men låten är fantastisk. Puss!


K.O

Internetjakt

J springer runt här i huset med datorn i taket. Hon letar febrilt efter internetmottagning med sitt Teliainternet och sin säkert 100 år gamla PC.

Jag sitter här i godan ro med min lite nyare Mac, Treinternet och ett glas med iskall cola. Jag lutar mig tillbaka och tittar på jakten J utövar. Då och då hör man ett lyckligt skrik som snabbt byts ut mot en besviken suck. Jag tycker synd om J. Typ.

F

RSS 2.0