Jibbskills

Det är coolt, häftigt och jävligt ballt att jibba. Men räcker det verkligen med att kunna dra en double cork i svarta linjen med förbunda ögon? Det enkla svaret på den frågan är NEJ! Jibbskills är inte lika med förmågan att kunna göra svåra trick med sjukt sloppy stil och stompa varenda landning. Det är så mycket mer än så. Jibb är en livsstil, liksom surfaren utan sexpack är jibbern utan rätt kläder en patetisk nolla.

Hur gör man då för att mäta sina jibbskills? Och hur gör den gamla portplöjaren för att ta sig in i Åres populäraste subkultur? Jag har tagit fram en formel utifrån en komplicerad algoritm som möjligtvis kan ge vägledning i denna djungel av regler och samband.

J = (n*(t+j)^b)/(1+f)

Där J är din jibbskill, n är det största antalet varv du kan snurra över valfri platå, t är antal XL på din tall tee, j antal XL på din jacka, b är antal XL på dina byxor och f är antalet funktionsplagg du använder när du åker. Observera att detta endast är en förenklad modell av verkligheten. För att göra den komplett skulle till exempel en kvot mellan hur snygg jibbern är med och utan gogglar behöva tas med, vilket är svårt att mäta.

En snabb överslagsräkning ger Henrik Harlaut en jibbskill på uppåt 800, medan jag själv landar på ca 0,14. Jag har lite att jobba på.

E

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0