Tisdag utan Bygget

Igår var en konstig tisdag. Det var i princip första tisdagen under hela säsongen som F & J inte var på Bygget. Istället somnade F innan klockan slagit halv 9. Och J bestämde sig för att vara intellektuell och läsa den bok hon inte ens kommit halvvägs i trots att säsongen har pågått ett bra tag.

Halv 2 får J sms av K som frågar om hon kan hämta (ska tilläggas att hon redan innan var med på detta). Att hämta 4 mer eller mindre fulla personer är kul. Man får höra mycket skit i bilen.

Hemmakväll i all ära, men en tisdag utan Bygget är som en lördag utan lördagsgodis och som Romeo utan Julia. Eller som Tege utan oss.

Nu är abstinensen hög här i kollektivet. F & J lyssnar på sin favoritlåt Sexy Bitch och önskar att de var ute och vevade. Som tur är får de en ny chans i morgon. För då spelar Skånes stolthet Timbuktu (JA!) på Bygget. Ska tilläggas att J och han är så tajta eftersom de gått på samma gymnasium. Fast inte samtidigt. J är ju lite yngre än alla andra.

BYGGET 4-ever
J

Konsten Att Veva

Det är väl inte direkt en hemlighet att vi i kollektivet tycker om att spendera våra kvällar ute. Då beblandar vi oss  med gott folk, mycket dans och kanske en öl. Eller två. Högst tre, för sen däckar J. K blir för stökig. L kan inte sluta skratta. Och F kan inte sitta still. Vi kan ta ett citat som vi alla här inne lever efter:

"Hände det i verkligheten eller på fyllan?" - Hunken

Men nu till saken. När F & J väl sätter sin fot inne på bygget börjar det genast rycka i vevararmen. Sen vevar vi nog mest hela kvällen. Men för att göra saker intressantare har nu F testat olika sätt att veva.

Schtekarveven -  Knip ihop munnen. Höj armen. Gör en ryckande rörelse med armen samtidigt som du låter benet stampa takten. Skrik gärna någonting som: "Champagnehalkaaaa!" på en riktigt dryg stockholmska. Är kul i ungefär 5 sekunder. Sedan får man kramp och funderar på vad man egentligen håller på med. Också varning för slem som undrar vart champagnen är.

Popparveven - Böj fram huvudet, gärna så luggen täcker ditt ansikte. Gör små trippande rörelser med fötterna medan du vifftar lite tafatt med båda dina vevararmar. Nynna gärna på någon håkanlåt, även om det är "Sexy Bitch" på högsta volym. Denna vev är kul i ungefär 3 sekunder. Sedan kommer vi på att det är sexy bitch och gör en rejäl freak out.

Freakoutveven -  Ladda ordentligt, för nu blir det freakout. Precis när låtens klimax kommer, börja hoppa vilt över hela dansgolvet. Detta medan du vevar riktigt hårt med båda dina armar. Strunta i om det är någon människa i vägen, veva i så fall bara hårdare. Då svimmar dem, och det gör nog inte ont. Detta är kul en hel låt. Eller tills du får en drink i ansiktet av en arg dansgolvskompis. Eller kompisen till den man slog medvetslös.

Johannaveven (Tardveven) - Här behöver du inte använda hela vevarmuskeln, utan mer fokusera på din handledsrörelse. Ha din hand ungefär i hakhöjd och vifta med handen som om att du har en jävligt irriterande mygga framför facet. Detta medan du låter huvudet hacka i sidled och guppa i takt. Detta är ett vanligt inslag i våra utekvällar och fungerar alltid som avbrytare i en av våra andra vevar. Man får vila lite men är fortfarande med i dansen.

Backlängesveven
- Denna vev är mycket bra när du vill sticka ut. Du kanske är trött på att vara mainstream och vill göra något nytt? Du använder då båda dina vevararmar och liksom simmar fjärilssim fast baklänges. Du kan låta kroppen följa med i gunget. Denna vev rekomenderas inte när du vill vara sexig och tilltalande. Mer om du vill vara speciell och underlig.

Nu har vi testat ett par vevar åt er och hoppas nu att ni har riktigt kul nästa gång ni går ut! F & J har nu träningsvärk i vevarmuskeln och måste därför vara hemma ikväll. Vi har försökt träna upp vår andra arm, men den går i baktakt. Men tills imorgon är vi på språng igen! Ses på Dippan!


Härliga Kramar
F & J




Är jag redo för en Tall-Tee?

Jag, Jibb-Johanna, börjar känna mig redo för en Tall-Tee.

Frågan många, som inte är lika insatta i jibbvärlden som jag, nu ställer sig är: Vad är en Tall-Tee?

Här är min roomie F i en Tall-Tee:



Eller?

Jibberish

J

Goggelbränna

Snart är det dags. Eller det har redan börjat. Jakten på den perfekta brännan. Man måste ju förbereda sig inför Beach 2010.

Eller?

Vi är faktiskt i Åre. Glöm jakten på de perfekt bruna benen. Här är det goggelbrännan som räknas. Ju mer dessto bättre. Har därför börjat steka som en galning med mina gogglar.

Innan jag slutar ska jag bara påpeka att det heter GOGGLE. Inte GOOGLE. Det sistnämnda är en sökmotor. Bara så att ni vet.

Schtek på!
J

Konsten Att Gå Hem I Tid

Idag har vi ätit tacos. Om vi hade varit hemma hade det blivit makaroner och ketchup. Det är nämligen K's matdag. Men nu till saken.

Vi har ätit tacos, som nämnt ovan. Vi har alltså varit på personalfest. Typ. Det var trevligt. Men när stället börjar bli avbefolkat har jag och J en förmåga att stanna kvar. Vi stannar alltid kvar till sista personerna tittar snett. Vi stannar alltid kvar tills det inte finns en enda taxi kvar. Vi stannar alltid kvar tills man ångrar att man inte drog för en timme sen. Idag gick vi hem i tid. Vi har en checklista på detta:

  • Vi gick hem innan K.
  • Vi gick hem innan det blev tråkigt.
  • Vi gick hem innan man tog den där sista ölen man blir så jävla packad på.
  • Vi gick hem innan man blir sjukt trött och nästan somnar på jobbet dagen efter.
  • Vi gick hem innan det blir ljust.
Så lär av oss. Gå hem i tid!

Keep it early
F & J

Frida Funderar...

...på varför J springer runt och skriker:

"JAAA! JOBBA! JAAA! BYYYGLA!"

Återkommer med svar.

Puss
F

Monopolsyndromet

Ikväll har vi spelat Monopol på Kollektivet Omformaren. Tyvärr gick det inte så bra för mig eftersom jag av någon anledning bara hamnade i fängelse. Undrar varför? Så jag gav upp. Men de andra fortsatte. Så nu råder det typiskt svenska Monopol-syndromet här hemma. För det är bara när vi svenskar spelar Monopol som vi får leva ut våra storslagna ekonomiska drömmar. Och nu är alla sura på varandra. Pengar och svenskar är ingen bra kombination. Oavsett om de är äkta eller inte.

Heja Sosse-Sverige!

J


Den Bittra Sanningen

Hoppas ni alla mår bra. Vi har haft en skev vardag hemma, eftersom jag har flyttat ut. Depressionen har lagt sig över kollektivet, men imorgon är jag tillbaka!

Jag har många bra sidor, men något som det ofta klagas på vad det gäller mig är att jag inte är särskilt ordningsam. Om vi säger så här: Det blir ofta kläder på golvet. Men nu har jag kommit på förklaringen. Det är faktiskt inte mitt fel! Här är svaret:



Om du som läser detta är en bildad människa har du nu förstått att jag refererar till "Newtons Äppelträd." Alltså tyngdlagen! Den bittra sanningen är att det inte är mitt fel att mina kläder faller till golvet. Det är gravitationen. Så det så!

Over & Out
F



Hikat

Idag har jag hikat baksidan.

Peace Out
F

HURRA!

Idag har vi mycket att hurra för!

  • Nu är F & J äntligen LEDIGA! (Dock inte L & K men dem har haft en grymt bra ledighet, så det kan vi också hurra för!)
  • J blir stora damen imorgon!
  • Ikväll ska vi ha förfest och sen blir det nog utgång. (Hoppas nu inte J läser detta, eftersom det är hennes överraskningsgrej.)
  • Snart har vi en städad stuga.
  • Snart är det middag.

Ses Snart
K.O

Önskelista

Jag fyller snart år. Det ska bli kul att bli ett år äldre. Då är man lite visare och lite bättre. Det här önskar jag mig i present:

  • Fred på jorden.
  • Att klimatförändringen ska stoppas.
  • Att fattigdomen ska utrotas.
  • Att alla ska ha någon som bryr sig om en.
  • Att ingen ska behöva gå hungrig (vare sig i världen eller i kollektivet).
  • Att säsongen inte ska ta slut.
På väg mot äldre dagar!
J

Årets Värsta Dag

Klockan 07:05 började dagen. Jag gick upp och genomförde alla mina vanliga morgonrutiner. Sedan var det dags att sticka till jobbet. Jag och J var som vanligt på plats kl åtta. Det blev frukost och mys. J befann sig av någon konstig anledning på golvet. Varför, det vet jag inte. Vi var i alla fall utvilade och började arbetsdagen 08:45.

Arbetsdagen flöt på och allt gick bra. Tillslut var det hemgång och K mötte upp oss. Vi drog till Ica för att införskaffa lite snacks inför kvällen.

Då hände det som inte får hända. Det som kan få vilken dag som helst att bli ett helvete. Det som kan få vilken människa som helst att förlora hoppet. Det mest fruktansvärda som någonsin har hänt på hela säsongen. PM:n var slut...!

Så nu sitter jag här med en jävla Cola Zero och känner mig allmänt heartbroken. Jävla skitdag!

Ett Ledset Peace Out
F

Trötta

Jävlar. Vad. Vi. Är. Trötta.

Vi lovar, bloggar ordentligt imorgon. Nu; Sova!

Pöss
K.O

Ost

Igår köpte vi 11 kilo ost.

Pass & Kräm
K-O

Konsten Att Gå Ut Nykter

Idag är det tisdag. Alla som säsongar vet att tisdag betyder bygget. På bygget är alla lite fullare än alla andra. Alla utom F & J. Vi bestämde att det var dags att prova att göra bygget i nyktert tillstånd. Det blev väl...sådär. Vi somnade på förfesten. Vi kan meddela världen att det är svårt att hänga med i fyllesamtalen nykter. Sen tog vi bilen till bygget. Vi röjde på dansgolvet. I nyktert tillstånd insåg vi hur jävla varmt det blir efter ett tag. Vi insåg också hur jävla kåta och otrevliga folket blir. Dock glada. Efter en timme på bygget kände vi att det var dags att krypa till korset.

Bygget är inte roligt när man är nykter. Tyvärr.

Imorgon sticker vi från Åre till hemlig ort och på obestämd tid.

Kram
F & J

Har Vi Russin i Bastun?

Vi bor tillsammans i en liten stuga vid älven. Där har vi det bra och lever i harmoni. Men det är någonting som inte riktigt stämmer hemma här. Vi har nämligen en bastu. Ja, en bastu tänker ni, vad trevligt. Men i vår bastu är det inte hett och en massa öldrickande, svettiga karlar. I vår bastu har vi:

  • Russin
  • F's kläder
  • Lite random skor
  • Någon madrass eller så
  • Ibland alkohol
  • Burkmat

Puss
F

Ensamma Hemma

Hej Bloggen!

F & J är ensamma hemma. K & L flydde fältet och drog ut till det (ö)kända stället Dippan. Vi kände att jobbet hade tagit ut sin rätt på våra unga kroppar så vi bestämde att det faktiskt var dags för hemmakväll. Fast nu när inte K & L är hemma kan vi göra saker vi egentligen inte får göra:

  • Äta upp smulorna från pajen. Och lämna äpplena...
  • Hoppa i K's säng
  • Lyssna på Sexy Bitch
Vi skulle kunna göra så mycket mer. Men vår fantasi börjar tryta och tröttheten tar ut sin rätt. Det hade varit gött att sova om nu inte F lovat vara fylletaxi. Men vad gör man inte för sina roomies.


Peace Out
F & J

Ny Fjärrkontroll

Hej alla. Hoppas ni lever!

Här hemma har vår fjärrkontoll gått sönder. Så här såg typ vår gamla fjärrkontroll ut:




Nu tänkte vi uppdatera oss till en riktig jävel. Så det blev den här:



Så nu slipper vi resa på oss igen. Gött.

Peace Out
K.O


Skåningar och hemlängtan

Jag är skåning. Fast jag tycker inte om det. Inte Skåne heller för den delen. Jag känner därför aldrig någon hemlängtan. Men jag kan ändå inte låta bli att känna lite saknad när jag hör skånska i backen. Det är ju ändå hemma! Men bara på ett sätt. Kollektivet Omformaren är mitt riktiga hem och det är här jag trivs bäst!

LOVE K-O

J

Slitna

Vi är ovanligt slitna här på kollektivet. Varför vet jag inte men alla sover mest hela tiden. Skulle kunna bero på att vi varit ute och vevat lite väl mycket den senaste tiden. Och att det är mycket att göra på jobbet. Eller så börjar vi helt enkelt att bli gamla.

J

Konsten Att Knappa

Ordförklaring: Knappa = Se till att barnen/de vuxna kommer på knappliften. Ankarliftens motsvarighet till att bygla.


Att knappa är faktiskt en härlig konst. Lätt? Jo kanske det. Men det finns många olika variationer! Idag provade jag följande;

Stående: Den vanligaste positionen. Fungerar bra när du ska tala med de vuxna. Är lätt att förflytta sig. Nackdelen är att kommunikationen med de små blir lite skev eftersom inte alla barn tittar upp. Ser respektabelt ut.

Liggande: Ungarna tycker det är sjukt kul. Det är bekvämt. Kan ibland vara svårt att knappa de vuxna. Ser inte särskilt respektabelt ut.

Sittandes på knä: Kommunikationen med de små blir super. Men ej med de vuxna. Hyfsat lätt att knappa. Man får ont i knäna efter ett tag.


To be continued...
F

Pre-party

Eller...?

Pöss
K-O

Konsten Att Vara Vegetarian

Jag är vegetarian. Det har jag varit i tre år snart. Men sen jag kom hit har det gått utför. Vissa påstår att jag inte är vegetarian längre. Efter detta inlägg får alla själva avgöra vad jag är.

Detta har jag ätit:

  • Korv (grillad och stekt)
  • Söndagsstek
  • Köttfärssås
  • Tacos
  • Kyckling
Men jag äter faktiskt inte:

  • Leverpastej
  • Bacon
  • Färdiga köttbullar
  • Skinka (fast jag åt skinka på pizzan häromdagen)

Jakt Är Mord!

J

NU ÄR VI HEMMA!!!

WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIE!

RSS 2.0