Valborg

Ikväll är det valborg.

Det firar vi med fest på Kollektivet.


Ses i Dimman
K.O

BYGGET

Nu är det över sen ett par dagar tillbaka. Bygget har stängt för säsongen. Det är svårt och jobbigt att förstå. Har inte insett det svåra ännu. Här kommer en kärleksförklaring till BYGGET genom att göra en jämförelse.

Bygget är som ett sjukhus. Här upplever man de bästa och sämsta stunderna under sitt liv (läs säsongen).

Vi älskar verkligen BYGGET. Väldigt, väldigt mycket.

LOVE
J

Träning

Idag har vi varit hurtiga här i stugan. Efter lite åkning i slaskigt regn bestämde vi oss för att träna lite. J gav sig ut i spåret och sprang 5 km. Jag såg till att träna här hemma genom att...

  • ... bära PM-flaskan ända från hallen till kylskåpet.
  • ... ställa dator tillräckligt långt ifrån mig att man var tvungen att göra en sit-up varje gång man skulle skriva.
  • ... ställa kladdkakan på golvet så man var tvungen att rulla av sängen varje gång man skulle äta.
Nu är vi tränade här i hushållet. Länge leve träning!



Pustande Pussar
F

Östersund

Idag har vi vart i Östersund och gjort något vi inte gjort på många, många månader. Vi har shoppat! Och som vi har spenderat. Ännu har jag inte vågat kolla mitt kontoutdrag.

Det var spännande att åka in till storstaden. Men när bilen rullade in i Duved igen kändes det bättre än bra. Det kändes som hemma.

City Life <3 (eller??)
J

Skutskjutet

Igår var det dags för oss i kollektivet att ta vår skid- och snowboardåkning till en helt ny nivå. Vi skulle ge oss in i den tuffa tävlingsvärlden. Vi ställde upp i lag i Skutskjutet, världens största störtloppstävling. Som vi tränade. Som vi taggade. Tyvärr var vi nog inte helt redo för detta. För vårt lag kom på plats 79.

Av 85.

Se upp Skutskjutet 2011!
J


Konsten Att Gå På En Sittlift Som Ett Tard

Idag har vi varit i Åre och kört. Det var riktigt bra! Men vi upptäckte ett problem bland våra medåkare i backen. Sittliften verkar vara ett jävla problem. Problembarnen nummer ett dagen till ära var ett gäng pojkar/män i sisådär 28-års åldern. Dem gjorde nog alla fel man kan göra.

Det började med att dem skulle åka igenom dem portarna som öppnas när du och dina kompanjoner ska glida ut på rullbandet. Gänget i fråga stod och tryckte sig mot dessa. När dem sedan öppnades fick dem en sådan chock att dem tippade ut på rullbandet. Detta gjorde att dem kom ut väldigt ojämnt på rullbandet. Av någon konstig anledning ramlade hela gänget ihop i en hög på bandet. Och sedan in under stolen. Vad skulle en normal människa göra i denna situation? Kanske resa sig? Detta gäng började ta kort. På varandra.

Tards.

Ungdomar där ute i världen. Gör inte om detta hemma.

Kärlek
F

En kärleksförklaring

Jag har en mycket kär ägodel. Det är mina Oakley Splice. För er som inte vet är det ett par gogglar. De är lite bättre än alla andra. Nu har det tyvärr uppstått en repa på mina spegelglas. PANIK!! Misstänker att K är den skyldige. För han lånade dem en gång. Och jag skulle aldrig utsätta mina Splice för minsta fara. Hellre dör jag.





Oakley 4-ever
J




Lite mycket fest

Kollektivet befinner sig i koma som F redan skrivit. Jag tror det beror på för mycket festande (min säng är iallafall inte så skön??). Igår drack och festade vi i 15 timmar. Det är inte okej. Och därför ska vi ut ikväll igen. Först bartömning och sen Promoe på Dippan. WHOOP!!!!

PARTY
J

Masskoma

Kollektivet har ingått i en ny fas. Efter att ha jobbat i 4 månader är vi för första gången lediga alla samtidigt. Detta gör att vi alla fallit i någon slags djup koma. Vi bara sover här hemma. Det kan bero på att:

  • Vi igår var på resturangrace + förfest på kläppen + utgång på Bygget.
  • Har slutat jobba och för första gången den här säsongen slappnar av på riktigt.
  • Det går något hemskt virus.
  • Vi har så mjuka sängar.

Ikväll blir det i alla fall Parkvillan och sedan Promoe!


Trötta Hälsningar
F

Ledig, ledig, ledig

Idag är en unik dag. För första gången någonsin är alla fyra roomies hemma samtidigt mitt på dagen. Detta har aldrig tidigare hänt. Vi vet därför inte riktigt hur man gör. Men detta har vi gjort hitills:

* F & J har haft slagsmål
* Vi har solat
* Vi har ätit chips
* Vi har tittat på film
* Vi har suttit vid datorn

Snart ska vi in till Åre. Men först ska vi hitta vår bil. Den befinner sig någonstans i Duved. Vart vet vi inte riktigt.

LEDIG
J


Det som göms i snö...

Nu har snön börjat smälta ordentligt utanför kollektivet. Och det som göms i snö kommer fram i tö heter det ju. Så just nu ligger det en hel del tomma ölburkar utanför dörren. Hur kom de dit??

K.O

Konsten Att Vara Bäst I Smyg

Idag har vi sagt farväl till vårt kära tegefjäll samt duved. Sista lediga dagen innan vi slutar. Vi fällde en liten tår i Linbanan. Kramade om Lerå. Vinkade till Gunnill.

Men det är något vi inte berättat för er läsare. Vi är rätt så tighta med J.O. Så ikväll syns vi på JOI. Vi ska vara med. Självklart. Här har vi lite bilder från dagens smygövande:





Ses I Bigjumpet
F & J

Lite roligare i köket

Idag var det K:s matdag. Det innebar att han skulle laga mat till alla i kollektivet. Tyvärr somnade han på soffan innan klockan slagit sju. Innan dess hade han dock halvt viskande fört fram en önskan om att jag, J, skulle laga mat istället. Då jag är en lite bättre roomie gjorde jag det.

Men nu till saken. Det är trist att stå i köket själv. Därför bestämde jag mig för att lyssna på musik. Så jag lånade F:s lurar (ska tilläggas att jag har lånat ut mina till K och här i kollektivet är det svårt att få tillbaka saker man lånat ut) och hade party för mig själv till Hoffmaestro. Då gick det lite lättare att laga mat.

Så tänk på det.

Smaklig måltid
J


Tomhet

Nu är det tomt i stugan. Detta efter en intensiv period av hemsläp. Det har varit väldigt kul att ha alla här och det är nåt så djävulskt tomt i stugan nu. Något annat som är tomt framöver är vår legendariska hemsläpskalender. Det verkar helt enkelt som om det bara blir K, L, F & J resten av säsongen. Detta betyder att mjölken inte tar slut på en dag och att varmvattnet inte försvinner när bara hälften av kollektivet har duschat. Det ska bli skönt. Men samtidigt är det grymt kul med hemsläp!!

SORG
J

underbART!

OJDÅ LITE FUll änna. Men gött o va i åre dessa soluga dagar. Ni e grymma , jaf med!!! hahahhashahhahahahaha, säger unni:Do hag

Farväl Kära Vänner Och Ovänner
Ullis

Efter Regn Kommer Solsken

I tisdags var vi på Bygget. Om inte alla redan insett detta så gillar vi Bygget. Men efter i tisdags förstod vi det fruktansvärda. Att Tisdagsklubben var över. Inget mer Bygget på tisdagar. Ingen mera kärlek med okända medmänniskor. Ingen mera gratis öl. Inget mera "freak-out" på dansgolvet. Allt var över. Depressionen var total. Tills morgonmötet...

Vi har en kompis. Han heter Hannes. Han har världens coolaste I-phone. Det var tur. Han gick in på Byggets hemsida och fick reda på att det är TVÅ TISDAGSKLUBBAR KVAR!!!

Så nu är vi så lyckliga igen.

Lyckliga Kramar
K.O

Natt

Nu är det sovdags för oss i kollektivet. Tyvärr så gråter de tre tjejerna medan K ligger och snarkar. Men det är inte K's fel att vi gråter. Vi har sett på sorglig film.


Hulkande Hälsningar
K.O

Tards, Pelikaner och Blåbär

Idag har varit en bra dag. Eller inte bara bra. Det har varit en helt jävla fantastisk dag! 5/5 toasters. Men tyvärr är det inte bara jag och J som åker i backen. Det är en del tards, pelikaner och blåbär som förstör ett perfekt åk.

Tard - Ett tard har på sig ett par jeans och en tjocktröja alternativt någon konstig jacka. Åker över hela jävla backen, helst mitt framför näsan på en. De tycker att dem är mycket bättre än resten av världen fast dem egentligen skulle passa bäst i en pulka.

Pelikan - En pelikan sitter bara och häckar i solen. Vi misstänker att dem inte åker alls. Dem sitter på sina feta arslen och vänder huvudet (näbben) efter solen. När det blir moln blir dem arga. Kanske klagar lite eller ser allmänt förbannade ut. Sen kommer solen tillbaka, då blir dem nöjda och tysta igen.

Blåbär - Ett blåbär har på sig en gammal overall, en jofa hjälm samt byxbenen nerstoppade i pjäxorna. Det tar ungefär tre timmar för dem att åka ner för en backe. Ibland får de för sig att dem är bäst i världen på alpint. Då slänger dem gärna på sig ett par blades och åker störtlopp och typ dör.


Slaskiga Pussar
F

Sol, Snowboard och Snö

Tre S som gör livet lite bättre. Nu sitter F & J och äter frukost i F's säng. Jävligt utvilade och otroligt pepp för att ge sig ut i backarna! Ni finner oss i Duved och Tegefjäll, om ni vill hälsa.

Vi har följande färger:

J - Rosa, mörkblå, himmelsblå, vit, gul, lila.

F - Rosa, grön, blå, svart.


Kärleksfulla Kramar
F & J

Bränna

Oj oj! Nu är det bannemig sol ute. Sicket väder. Jag njuter av varje sekund i nedre delen av Tegefjäll. I folkmun mer känt som Mini Tege. I Mini skiner alltid solen. Men jag har ett stort problem. STORT I-LANDSPROBLEM! Mellan klockan 11 och 15 bränner solen som mest. Och då skiner den alltid från vänster. Vilket betyder att min vänstra ansiktshalva får mer färg än min högra. Har funderat på om jag skulle kunna röra på mig. Så idag har jag snurrat runt. Och åkt upp och ner på rullbandet. Samt ofta bytt knappställning.

Nu har jag i alla fall många fräknar.

Fast mest på vänstersidan...


Soliga Hälsningar
F

Årets första grillning

Idag har det varit schtek. Så nu ska vi grilla! Sitter utanför kollektivet med en öl och tänd grill. Jävlar vad nice det är!

J

Upphittat

Idag hittade jag något intressant i backen. Ett papper där det stod: "Har du sett Skåne har du sett världen". Är det så?

Eh nej.

Ge bort Skåne till Danmark!

J (lite mindre skåning än alla andra skåningar)

RSS 2.0