Spöktåget

Bor man i Åre, men måste fara till Stockholm eller någon annan klibbig storstad blir det ibland till att åka tåg. Att åka nattåg med SJ kan innebära en hel del fasor. För det första är det svinkallt i kupéerna. Hur mycket du än skruvar på värmereglaget och hur mycket kläder du än tar på dig känns det ändå som att sitta naken på Åreskutans topp. Dessutom kommer det antagligen hoppa på en pratglad men jobbig snarkande pensionär i Östersund. Pang så har man drömmarna om egen kupé uppkörda i röven. Vill man gå och pissa på ett SJ-tåg kan det antas att toaletten närmast är trasig och fylld upp till kanten med urin. Som tur är finns det en fungerande sådan i vagnen intill. Dock måste du vara snabb! Hinn dit innan någon skrikande barnfamilj styr sin kos åt samma håll för tandborstning, kurragömma och tarmtömning. Det är alltså ingen lek att ta tåget till Stockholm, vill man klara sig utan skalltrauma och psykiska men för livet gäller det att vara både slug och uppfinningsrik. Här följer några matnyttiga tips för en bekvämare resa:

Sup dig full
Har du sprit med dig är det bara att köra full fart framåt. Skit i att de andra tycker du är irriterande, äcklig och stökig. Det handlar om din egen överlevnad. Är du kort på medhavd dricka är det bara att strosa bort till resturangvagnen och bälja öl. Det kan svida i plånboken, men utan alkohol i blodet är du förlorad!

Hoppa av tåget
Att trigga igång en rejäl adrenalinkick vid varje stopp kan vara både roligt och uppiggande. Hoppa av tåget och försök hinna köpa en dosa snus i närmaste kiosk, spring fem varv runt stationshuset eller hämta din förbeställda pizza. Det gäller att hitta timingen i att synkronisera din påstigning med konduktörens visselpipa. Är du av det lite vekare slaget kan du ta med dina värdesaker av tåget och köpa en ombokningsbar biljett.

Lek spöktåg
Häng på Twilight-trenden och låtsas att dina medpassagerare är vampyrer, varulvar eller zombies. Det gäller att vara dem till lags men samtidigt hålla dem på tillräckligt stort avstånd. Bättre fly än illa fäkta. Planera din rymningsväg för att förenkla en eventuell nödvändig flykt. Se dig omkring och försök hitta vapen och tillhyggen i din omgivning. Det kan till exempel vara stegen som används till att äntra de övre sängarna eller en väska fylld med hembränt redo för Stockholmsexport. Ju mer du lever dig in i leken, desto effektivare kommer du att filtrera bort störande moment och desto roligare kommer din resa att bli.

Våga kombinera
Du behöver inte utesluta något av alternativen bara för att du känner starkt för ett annat. Att hoppa av och på tåget och leka spöktågsleken dödspackad kan vara en riktig fröjd, speciellt en månklar och kall novembernatt. Vetskapen om att en missad påstigning kan leda till att du fryser ihäl, eller blir lemlästad av zombies kommer garanterat få dig att glömma en i övrigt råtråkig tur med tåget.

Vi ses i Åre igen på lördag!

E

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0