Klimattips

Igår skulle vi vara tjocka. Vi åt dip. Dock med morötter och gurka så lite nyttiga var vi allafall. Ska tilläggas att vi därför ska kränga två chipspåsar ikväll.

Nu till saken. Filmen vi såg var Day after Tomorrow. Det är den värsta skräckfilmen som finns. Riktigt hemsk. För mig alltså. Kände mig tyngd efteråt. Hela världens klimatproblem på mina axlar. Bestämde mig därför för att lägga upp några klimatsmarta tips på bloggen.

1. Cykla eller gå istället för att ta bilen. Flyg inte utan ta tåget om det är längre sträckor. Inom landet är det fullständigt meningslöst att flyga. Mest klimatpåverkan är det vid planets start och landning. Flyger du mellan Göteborg och Stockholm är det i princip en enda stor startsträcka och landningssträcka.
2. Ät vegetariskt och ekologiskt. Men framförallt närproducerat. Ekologiska äpplen från Spanien påverkar miljön mer än äpplen som inte är ekologiska från gården utanför stan. Helt enkelt pågrund av den långa transporten.
3. Släck lampor, stäng av TV:n och datorn osv. Stand-bylägen drar ström! Dra också ur mobil-laddare och liknande ur väggen när de inte används. De drar nämligen ström oavsett om de används eller inte.
4. Tvätta inte bilen hemma. Olja och andra miljöfarliga ämnen från bilen rinner rakt ner i brunnen. Och det vattnet renas inte innan det släpps ut i naturen. Tvätta på macken, eller gräsmattan hemma. Då kan gräset ta hand om det. Eller nöj dig med att vaxa bilen.
5. Slösa inte på varmvattnet. Diska inte under rinnande vatten.
6. Sopsortera och panta burkar. Det sparar mycket energi och du sparar på naturresurserna.
7. Tvätta bara när maskinen är full.
8. Sänk temperaturen hemma. 18 grader räcker. Och stäng av element om du har fönster eller dörrar öppna.

Det var några tips. Nu har vi gjort världen lite bättre.

204
J

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0