Johannas Skånska Scones
Johanna är en fena i köket. Hon kan det mesta. Laga maten. Diska. Ja, och vad man nu mer gör. Som säsongare kan det ibland vara svårt att äta gott och billigt. Men lugn, J är här för att rädda din vardag!
5 dl mjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
100 g smör
2 dl filmjöl
Ugnen: 225 grader
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Skär ner smöret i kuber och lägg i dem. Häll i filmjölken. Platta ut till en kaka. Ha dem i ugnen i 15-20 minuter.
J's hemlighet är att man inte ska arbeta för mycket med degen. För då smälter sedan kuberna och ger sconesen en härlig krispighet!
Serveras med cream cheese och jordgubbsmarmelad.
Smaklig måltid!
205
F
5 dl mjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
100 g smör
2 dl filmjöl
Ugnen: 225 grader
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Skär ner smöret i kuber och lägg i dem. Häll i filmjölken. Platta ut till en kaka. Ha dem i ugnen i 15-20 minuter.
J's hemlighet är att man inte ska arbeta för mycket med degen. För då smälter sedan kuberna och ger sconesen en härlig krispighet!
Serveras med cream cheese och jordgubbsmarmelad.
Smaklig måltid!
205
F
Kommentarer
Trackback